Noul Mercedes-Benz Clasa T: autovehiculul comercial usor compact pentru familii si pasionati de calatorii in aer liber


Mercedes-Benz Vans este furnizor de autovehicule în segmentele de autovehicule comerciale ușoare de dimensiuni mici, mijlocii și mari, care îndeplinesc toate cerințele clienților pentru un spațiu încăpător. În prezent, o platformă de autovehicule comerciale ușoare va fi folosită pentru a crea un model nou, adaptat nevoilor familiilor, fiind totodată destinat pasionaților de călătorii în aer liber. Similar Clasei V, poziționată cu succes în segmentul mijlociu, Mercedes-Benz Vans va oferi, de asemenea, din prima jumătate a anului 2022 un monovolum pentru clienții privați. Denumirea clasei acestui nou model este „Clasa T”.

“Cu noua Clasa T, vom oferi un vehicul destinat familiilor și pasionaților de activități în natură,  invitându-i pe aceștia în lumea Mercedes-Benz. Clienții din acest segment sunt în cautare de autovehicule compacte, atractive și practice – și tocmai acestea sunt cerințele pe care noua Clasa T le îndeplinește”, declară Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

„Cu noua structură și design-ul deosebit, Clasa T prezintă o combinație între funcționalitate și oportunități. Datorită filozofiei noastre a designului unic Sensual Purity, Clasa T reprezintă un prieten de încredere pentru familii și inspiră prin designul, proporțiile și valoarea percepută”, adaugă Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group.

Calitatea indubitabilă de membru al familiei Mercedes-Benz

Fiind un proiect complet nou, Clasa T va fi indubitabil asociată cu familia Mercedes-Benz și va prezenta caracteristici inconfundabile, tipice brandului Mercedes-Benz. Noul autovehicul va purta ADN-ul Mercedes-Benz, cu precădere în ceea ce ce privește designul, valoarea, siguranța și conectivitatea.

Clasă nouă, concept nou

Piața clienților privați este în centrul atenției pentru noua Clasă T. Noul model va răspunde nevoilor familiilor și persoanelor orientate spre diverse activități în timpul liber, la un raport preț-valoare atractiv. Litera T reprezintă conceptul de folosire eficientă a spațiului și este o denumire perfectă pentru noul model destinat familiilor.

Noul Mercedes-Benz Clasa T oferă un spațiu încăpător și este potrivit pentru o serie variată de utilizări, inclusiv transportul de pasageri, ca referință în cadrul serviciilor de sharing – toate acestea fără a compromite confortul. Spre exemplu, ușile glisante cu deschidere largă, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a autovehiculului, permit accesul ușor și confortabil în interior. Pe lângă motoarele convenționale, va exista și o versiune complet electrică.

Mercedes-Benz în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de dimensiuni mici

În segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de dimensiuni mici, Mercedes-Benz Vans este reprezentat de Citan din anul 2012. În luna august a anului trecut, divizia Vans a anunțat un succesor, împreună cu o variantă complet electrică. Pe baza acestei platforme, vor fi create două autovehicule: în timp ce Mercedes-Benz Citan este un autovehicul fără compromis, adaptat cerințelor clienților comerciali, Mercedes-Benz Clasa T este destinată în primul rând clienților privați.

Clasa T și Citan vor fi realizate în cooperare cu Renault-Nissan-Mitsubishi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *